ראיון סוף שנה: מתכוננים לחורף בחרמון

אתר החרמון 

מאת מערכת מידעון התאחדות האטרקציות

רפאל נווה
בן 34
שלושה ילדים 
גר בנווה אטי”ב
מנכ”ל אתר החרמון. 

– מה קורה בעצם עכשיו באתר החרמון?

ראשית אציין כי אתר החרמון חוגג יובל מאז הקמתו בדיוק השנה, אז זו שנה מיוחדת עבורנו.

– מזל טוב! זה ראיון חגיגי אם כך.

תודה רבה! אז כפי שהתחלתי לומר, בחורף, האתר מחולק לשניים, אזור הגולשים ואיזור המבקרים. באזור הגולשים, כאשר יורד מספיק שלג ויש תנאי גלישה, ניתן לעשות סקי ולגלוש במורד ההר. כאשר יש שלג, אך אין מספיק תנאי גלישה, האתר עובד במתכונת מבקרים, עיקר הפעילות בחלקו השני היא רכבל המבקרים והאטרקציות שיש לנו כמו, מזחלות אקסטרים, סקייריידר, מזחלות שלג, ומבקרים אשר באים להנות מהשלג שיש. כאשר בתקופה זו אנחנו מעסיקים כ-300 עובדים. 

– באמת כולם מכירים את פעילות האתר בחורף, אך מה קורה באתר בקיץ?

אז האתר באמת פתוח בכל ימות השנה, כאשר תנאי מזג האוויר מאפשרים זאת.
בקיץ אנחנו עוברים למתכונת קצת שונה, בה אנחנו מפעילים את הרכבל כמובן, סיורים מודרכים בחינם, את האטרקציות שאנחנו מפעילים בחורף בתוספת לאבובי קיץ וקארטינג ואנחנו ממשיכים לפתח את פעיליות הקיץ בשנים האחרונות. ובתקופה זו אנו מעסיקים כ-30 עובדים 

– זה באמת מדהים לשמוע שאתם ממשכים להתפתח גם בימים אלו, כי אני יודע שהייתה לכם תקופה קצת לא נעימה בקורונה. 

כן, הכל התחיל בעצם במרץ 2020, כאשר היה עוד שלג והיינו יכולים להכניס מבקרים בתקופת חג הפסח, ואז יצאה ההודעה על הסגרים הראשונים, ומאז ועד הקיץ נמצאנו באי ודאות מתמדת כאשר כל פעם פתחו וסגרו ובעצם החלה פגיעה כלכלית מאוד קשה לאתר החרמון.
הדבר הוביל למלחמות אדירות עם משרד הבריאות. 

– מה היה היקף הפגיעה?

עשרות מיליוני שקלים. 

– ומה עשיתם?

לאחר שהוצאנו את מירב העובדים לחל”ת, ישבתי יחד עם הצוות המצומצם שלי והחלטנו על נוהל הפעלה של האתר בתקופת הקורונה, עוד לפני שקיבלנו הוראה על כך ממשרד הבריאות.
ראשית עברנו להגעה לאתר על בסיס הזמנות מראש, כמו כן דאגנו להעביר את הפעילות לתו הסגול בדומה לגנים הלאומיים. בנקודה זו ארצה להודות להתאחדות שפעלה המון על מנת להחריג את האטרקציות בשטחים הפתוחים מן התו הירוק לתו הסגול והביאה בעצם לחותמת סופית לחזרתנו לשגרת מבקרים תחת התו הסגול. וכך הפכנו לאחד מאתרי הסקי הבודדים בעולם שפתחו. 

– מה לגבי תיירות החוץ? גם לאחר המעבר מהתו הסגול, השמיים נשארו סגורים.

אז באמת לא הרבה יודעים, אבל אל אתר החרמון מגיעים עשרות אלפי תיירים, בעיקר אוונגליסיטים שעבורם זהו אחד המקומות הקדושים החשובים מחייו של ישו.  

– הפגיעה הייתה קשה?

אני חייב להודות שלמרות הפגיעה בתיירות החוץ, השנה, מאז חזרתנו לשגרה, תיירות הפנים מפצה ובגדול על תיירות החוץ. כאשר סגרו את השמים, הישראלים הגיעו לחרמון בהמוניהם.

– אז בנימה זו ארצה להודות לך זמנך ואאחל לכם חורף מוצלח באתר החרמון. 

תודה רבה!

לאתר האינטרנט של אתר החרמון לחצו כאן